Publicaties

Naast luisteren en (s)preken, houd ik ook van schrijven. Inmiddels heb ik aan  Mosterd, Fijne Mosterd en het Handboek voor kringleiders meegewerkt. Hieronder vind je over deze boeken meer informatie.

Daarnaast heb ik als docent Levensbeschouwing samen met een collega een lessenserie met opdrachten ontwikkeld door middel waarvan leerlingen hun eigen levensbeschouwing kunnen verwoorden en verbeelden. Hierover heb ik een artikel geschreven voor maartnummer 2016 van het blad Narthex (vakblad voor docenten Godsdienst en Levensbeschouwing). Check deze link.

Het meestverkochte boek in de hele wereld is de Bijbel. En eigenlijk is dat niet één boek, maar een verzameling van boeken. Een bibliotheek. En deze bibliotheek is bijzonder  omdat die gaat over mensen én God. Om mensen te helpen de Bijbel te lezen, heb ik met veel plezier met vijf andere auteurs het boekje Mosterd en het vervolgdeel Fijne Mosterd geschreven, twee 26 weken (bijbels)dagboeken, waarin elke week een bijbels personage centraal staat. Aan mij de taak de bijbelse personage te plaatsen in de hedendaagse cultuur. Of dat gelukt is mag je zelf beoordelen.

ISBN  978 90 5804 072 5 / www.vuurbaak.nl/mosterd / ISBN 978 90 5804 080 0

 

 

 

 

 

 

 

Een mens kan niet zonder relaties. Een mens kan niet zonder een gezonde gemeenschap. Niet alleen om ondersteund te worden, maar ook om te kunnen groeien. Samen met twee andere auteurs heb ik een boek geschreven dat bedoeld is als hulpmiddel om een gezonde gemeenschap mogelijk te maken. Dit Handboek voor kringleiders  richt zich op kerkelijke gemeenschappen. Met de hoop dat deze gemeenschappen zich steeds meer zullen ontwikkelen als open, gastvrije groepen waar je gemakkelijk aan kunt schuiven. Ook als je niet zo kerks bent en geen religieuze achtergrond hebt.

ISBN 978-90-5881-571-2 / www.buijten-motief.nl                                                                    Inmiddels is er een 3de herziene druk: ISBN 978-94-6369-053-9

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *